首頁 »
2019/04/01

*郭子豪涉醉駕 馬德鐘語重心長籲小心啲*

郭子豪涉醉駕 馬德鐘語重心長籲小心啲





馬德鐘講嘅,郭子豪(左一)要聽喇!





郭子豪(左起)、張彥博、何廣沛、羅天宇被稱為救護四子。





馬德鐘語重心長。

  曾與郭子豪合作無綫劇《跳躍生命線》的馬德鐘(Joe),對於郭子豪涉醉駕一事,Joe語重心長說:「要注意,小心啲,如果今次真係佢,佢要得到警醒,日後再做好啲,可以作為借鏡,我哋應該每樣嘢正面啲睇。」他說也見過郭子豪開工時開車,與對方合作拍《跳》時,讚對方好勤力:「佢有禮貌又勤力,大家見佢健身攞冠軍,證明係一個好有毅力嘅藝人。(佢酒精超標1倍?)其實真係唔知飲幾多飲幾耐,每個人體質唔一樣,酒精揮發快唔快,有時會唔知超標,當然揸車一定唔好飲。(佢自稱全晚冇揸車?)唔評論喇。」Joe希望子豪得到教訓,將來事業再好做些。

  而同樣因為合作《跳躍生命線》而跟郭子豪成為老友的張彥博,對於郭子豪涉醉駕大感愕然,並擔心對方有否遇意外,他得悉郭子豪沒事後才鬆一口氣,謂:「人冇事,都安心啲。(佢涉醉駕?)等我了解吓先!(你平時有冇同佢出去飲嘢?)唔多,等我問清楚先。」

  另外,有份演出《跳》劇的何廣沛就表示:「拍緊劇,冇留意新聞,唔清楚件事,所以唔回應住喇!」


*為酒駕道歉!郭子豪認講大話:當時思想混亂*←上一篇 │首頁│ 下一篇→*黃又南蘇麗珊人鬼戀 掂得一次手仔!*