首頁 »
2019/02/25

*溫碧霞炮製豬仔蛋糕賀新年*

溫碧霞炮製豬仔蛋糕賀新年





溫碧霞炮製豬仔蛋糕。





溫碧霞落手落腳整。





搞掂啦!





賣相都得喎!





試吓先!

  藝人溫碧霞(Irene)自認「甜品控」,凡甜品類都愛吃,還會炮製給家人品嘗,只是甜品中的蛋糕類,她感工序太繁複從不沾手。香港開電視主播馬梓軒趁住新年,陪同Irene成功炮製豬仔蛋糕應節。新年期間,Irene愛吃年糕和上海炒年糕,她得媽媽真傳說:「我媽媽炒嘅上海年糕真係好好味,我跟佢學咗點炒,得閒都會炒畀老公、仔仔食,佢哋有咩評價?難得我下廚,佢哋梗係話好食啦,哈哈!」

去年Irene跟老公感情幾乎破裂,現已重拾舊好,而且恩愛更勝從前,她說:「依家真係Sweet咗好多,互相都會為對方製造吓浪漫,又會多啲去旅行增進感情,今年仲特別啲,因為新年期間會同埋哥哥、姐姐一齊去旅行,人多熱鬧更多!」不過講到最難忘的新年,她當指是小時候在調景嶺住的歲月,她說:「嗰時仲可以放煙花、爆竹,又有舞獅舞嚟到你屋企,真係好好玩!」

關鍵字: 評價 藝人 主播 傳說

*39歲抗癌韓星許志雄晒新照:一定會戰勝!*←上一篇 │首頁│ 下一篇→*殿堂級設計師Karl Lagerfeld逝世 享年85歲*