首頁 »
2016/11/21

*靚靚打氣!張智霖真人騷表演跳樓*

靚靚打氣張智霖真人騷表演跳樓





張智霖同埋太太袁詠儀拍內地真人騷。





張智霖準備喺兩層樓高跳落嚟。





小心呀!





張智霖相隔22年再做「郭靖」,個樣真係冇咩點變喎!





張智霖重演比武招親嘅一幕。





靚靚就反串上陣。





靚靚嘴角黐上大粒墨扮演員外。





靚靚(中)交晒戲。





影張自拍先~





張智霖曾於1994年演過「郭靖」。

  藝人張智霖(Chilam)及太太袁詠儀(靚靚)日前到上海拍攝內地真人騷,擔任老師身份的Chilam為節目中的學生教授動作戲份,並以《射雕英雄傳》裏穆念慈比武招親的一幕作為教材。曾於1994年演過「郭靖」一角的他相隔22年後再「郭靖」上身,大晒凍齡靚樣,令全場學員睇到O嘴。至於靚靚就反串上陣,她在嘴角黐上大粒墨扮演員外,畫面搞笑!

  Chilam為節目專程請來曾拍攝《蜘蛛俠2》、《廿二世紀殺人網絡》等作品的香港動作導演林迪安,教導學生基本動作場面。而他更親力親為示範表演「跳樓」,做足安全措施的Chilam說:「希望以自己的勇氣跳下去的時候,做一個好的示範。」

  獲得全場掌聲

  當Chilam走到接近兩層樓的高度準備跳下時,身處地面的太太靚靚就出言打氣:「得㗎,老公你得㗎!可以背落。」Chilam聞言則笑說:「我梗係得啦,有乜咁難。」之後Chilam成功表演「跳樓」,獲得全場掌聲。Chilam事後強調自己歷年拍下不少動作場面,但每次拍攝危險鏡頭時一定不會掉以輕心。


*【潮魅】野性女人味 陳慧琳潮着法國品牌*←上一篇 │首頁│ 下一篇→*成家出動做善事 翁虹為阿女唔請家傭*